In deze tentoonstelling wordt de beroemde Hogerhuis-rechtszaak opnieuw onder de loep genomen. Hier kom je alles te weten over de inbraak, met bewijsmateriaal en getuigenverklaringen, en kun je zelf oordelen of de broers schuldig of onschuldig waren.
In 1896 werden de broers Hogerhuis uit Bitgum veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Keimpe, Marten en Wybren kregen respectievelijk zes, elf en twaalf jaar in de Leeuwarder Blokhuispoort. Ze werden beschuldigd van een inbraak, maar rijst de vraag of ze echt schuldig waren? De rechtszaak zorgde voor veel verwarring, omdat getuigen tegenstrijdige verklaringen aflegden. Het publiek was geschokt door het vonnis. Vroeg de rechtbank om een voorbeeld te stellen? Had hun socialistische overtuiging er iets mee te maken? Speelde klassenjustitie een rol? De zaak kreeg zelfs landelijke aandacht toen advocaat en socialistische leider Pieter Jelles Troelstra zich ermee ging bemoeien.
Bij Tresoar kun je niet alleen het volledige strafdossier van de Hogerhuis-zaak vinden, maar ook informatie over andere rechtszaken en gevangenen. In de tentoonstelling kun je ontdekken welke gegevens Tresoar bewaart over het Friese gevangenisstelsel en meer lezen over voormalige gevangenissen in Fryslân door de geschiedenis heen.
Campagne poster ontwerp
Campagne poster ontwerp friesland
Panelen in de tentoonstelling
Tentoonstelling leeuwarden, ontwerp, friesland
ontwerp, tentoonstelling, poster, friesland, leeuwarden
Campagne poster bij de ingang van Obe
poster ontwerp, leeuwarden, friesland
Ben je geïnteresseerd in een samenwerking? 
Een succesvolle samenwerking draait om persoonlijk contact, waardevolle adviezen en begrip. Dit zijn voor mij cruciale elementen. Ik neem de tijd om goed te luisteren naar het verhaal van mijn klant en gebruik mijn creativiteit en expertise om oplossingen te bieden. Ik ben bedreven in het werken onder tijdsdruk en ben vastbesloten om strakke deadlines te halen. Bovendien sta ik altijd open voor samenwerking met de klant om de meest efficiënte oplossingen te bedenken, met aandacht voor kostenbesparing.

Misschien vind je dit ook leuk

Back to Top