huisstijl laten ontwerpen
Een eerste indruk maak je maar één keer, en dat geldt ook voor je huisstijl. Het is vanzelfsprekend dat je als bedrijf een sterke eerste indruk wilt achterlaten. Het is daarom essentieel om een aansprekende huisstijl te laten ontwerpen die perfect past bij je onderneming. Het ontwerpen van een huisstijl betekent in feite het creëren van de visuele identiteit van je bedrijf. Vaak is de huisstijl zelfs het allereerste wat mensen opmerken, bijvoorbeeld op een flyer, bedrijfsauto of visitekaartje. Dit benadrukt de grote betekenis van een doordachte huisstijlontwikkeling.
Hier zijn 7 redenen om te kiezen voor een restyling of nieuwe huisstijl:
Herstructurering of fusie van de organisatie
Verouderd imago
Veranderingen in de markt
Verandering van reputatie
Onderscheidend blijven van de concurrentie
Verdere ontwikkeling en groei
Technologische aanpassingen (nieuwe media)
huisstijl ontwerp duurzaam
Tips voordat je jouw huisstijl laat ontwerpen
Als je een huisstijl wilt laten ontwerpen, dan is mijn advies om goed na te denken hoe je jouw bedrijf wilt positioneren. 

Welk product of dienst bied je aan?
Hoe wil je dit product presenteren?
Wat is je ideale klant?
Op welke manier spreek je je doelgroep aan?
Hoe presenteert je concurrentie zich?

Het is prettig om deze inzichten helder te hebben, zodat je ze aan de ontwerper kunt voorleggen. Op die manier kan de ontwerper zich een zo goed mogelijk beeld vormen van jouw bedrijf.
Het proces van de vormgeving
Een huisstijl is niet even een logo in elkaar knutselen en wat kleuren kiezen. Er zit veel meer achter. Een goede huisstijl sluit naadloos aan bij alle online en offline uitingen van het bedrijf. 

Daar komt ook een stukje vooronderzoek en oriëntatie bij kijken. Er gaat een creatief traject van schetsen en concepten vooraf, voordat een huisstijl uitgewerkt kan worden. Deze stappen zijn nodig om tot een unieke en passende huisstijl te komen.

Bij een goede huisstijl krijg je verschillende versies van alle uitingen. Dit is niet altijd nodig, maar wel handig. Als ik een huisstijl ontwerp, maak ik meer dan alleen een logo en huisstijluitingen. Als ik een logo ontwerp, maak ik die verschillende versies. Denk aan versies in: zwart, wit, CMYK, PMS en RGB. Maar ook schaalbare versies van het logo, zodat het logo op ieder beeldscherm goed uit de verf komt. Er zit dus veel meer achter een huisstijl, dan hetgeen wat je uiteindelijk ziet. 
huisstijl handleiding grafisch vormgever
Wat kost een huisstijl laten ontwerpen?

Om maar direct ter zake te komen: bij tessaspijker.nl kost het laten maken van een huisstijl €1600,-. Dit omvat een gesprek en een logo-ontwerp met keuze uit drie ontwerpen, een visitekaartje-ontwerp met keuze uit twee ontwerpen, een briefpapier-ontwerp met keuze uit twee ontwerpen, en een envelop-ontwerp met keuze uit twee ontwerpen. Voor elk van deze onderdelen zijn twee correctierondes inbegrepen om eventuele finetuning uit te voeren. Een huisstijlhandboek wordt ook opgesteld, waarin de stijlregels van je visuele identiteit worden vastgelegd, inclusief richtlijnen voor logovarianten, lettertypes, afbeeldingen, enzovoort. Alle bestanden worden geleverd in verschillende formaten, zodat je ze zowel offline als online kunt gebruiken.
Als extra service biedt tessaspijker.nl de mogelijkheid om eerst een vrijblijvend gesprek aan te vragen om te bepalen of de samenwerking goed klikt.
Nu, de vraag rijst: is dit een goedkope of dure huisstijl?
Om een helder beeld te schetsen van de kosten, is het noodzakelijk om ook naar de kwaliteit van verschillende aanbieders te kijken. Huisstijl ontwerpers zijn grofweg in te delen in de volgende categorieën:

1. Prijsstunters: Kosten variëren rond de €500 (werken ongeveer 10 uur aan je ontwerp en maken gebruik van standaardtemplates).

2. Beginnende freelance ontwerpers vragen doorgaans tussen de €700 en €1300, afhankelijk van hun portfolio. Deze optie kan aantrekkelijk zijn als het budget beperkt is. Het is echter belangrijk om te overwegen dat door het gebrek aan ervaring de ontwerper mogelijk nog niet volledig ontwikkeld is op het gebied van technische vaardigheden en communicatie, waar het stellen van de juiste vragen van groot belang is.

3. Ervaren freelance ontwerpers: Vragen bedragen tussen de €1500 en €2500 voor een huisstijlontwerp, en mogelijk zelfs meer. Dit komt neer op een uurtarief tussen de €60 en €90.

4. Ontwerp- en reclamebureaus of agencies: Hier liggen de kosten al snel rond de €3500, met een uurtarief van ongeveer €125..

Wist je dat een huisstijl laten ontwerpen in de noordelijke provincies snel 25% goedkoper is dan in de randstad? Mijn uurtarief is €75,- per uur.
Wat kan er nog meer gedaan worden na het afronden van het huisstijl-ontwerp?

Naast het ontwerpen van de huisstijl hebben veel klanten behoefte aan andere promotiemiddelen, zoals flyers, advertenties, gevelreclame, reclameborden en autobelettering. Hiervoor kun je ook bij mij terecht!
Zie je een samenwerking zitten? 
Neem dan vrijblijvend contact met mij op.
Verzend
Bedankt voor je bericht, ik neem snel contact met je op!

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen:

Back to Top