Grafisch vormgever nodig uit Friesland? 

Welkom op mijn website, mijn naam is Tessa Spijker  Ik ben grafisch vormgever en illustrator en inmiddels al 8 jaar bezig om mezelf te ontwikkelen op dit gebied. In het begin hield ik mij voornamelijk bezig met posters voor evenementen, nu is dit vooral gericht op huisstijlen, campagnes en drukwerk. Vormgever zijn is een fanatische baan! Het is elke keer weer een nieuwe verassing wat voor creatieve uitingen er zullen ontstaan!​​​​​​​
Logo ontwerp klusbedrijf Friesland

Hoe vind je nou een grafisch ontwerper uit Friesland die bij je past?
Ik ben niet het enige ontwerp bureau in Friesland, dus hoe vind je uit of mijn bedrijf en stijl bij jou past? Ten eerste kun je mijn portfolio bekijken, als dit iets is waar je enthousiast van wordt dan is dat een goed begin. Daarnaast is het niet onbelangrijk dat er een aangename commutatieve klik is, dit is voor iedereen weer anders. Daarom is het mogelijk om vrijblijvend een afspraak te maken om je ideeën te bespreken.

Wil je kijken of er een samenwerking voor ons in zit? Neem dan contact met mij op.
Waarom is een grafisch vormgever 
uit Friesland zo belangrijk?

• De uitstraling van je dienst/product komt er professioneel uit te ziet
• Herkenning creëren door gebruik te maken van herhalende grafische uitingen
• Eenheid creëren met al je producten/diensten
• Jouw doelgroep zo effectief mogelijk bereiken.
• We kunnen Fries praten, uiten wat je wil overbrengen in je moedertaal voelt vertrouwder. 
• Ons kent ons, ik kan gemakkelijk langs komen om zaken te bespreken.

Hiervoor heb je een grafisch vormgever uit Friesland nodig, iemand die de omgeving en de mensen kent en daarnaast is opgeleid om je boodschap over te brengen, eenheid te creëren en die weet waar de valkuilen liggen in het communiceren met tekst en beeld.
huisstijl ontwerp schoonheidssalon Friesland
De werkwijze van een grafisch vormgever.

De werkwijze gaat als volgt. Jij verteld zo uitgebreid mogelijk wat voor boodschap je wilt overbrengen, wat je doelgroep is en wat je met jouw bedrijf wilt uitstralen. Misschien heb je zelf al wat input voor het logo, maar dat hoeft niet perse.
Daarna maak ik een aantal schetsen, van die schetsen werk ik meerdere opties uit en die stuur ik je op! Daarvan kan één gekozen worden en mocht het nodig zijn, aangepast worden tot dat jij tevreden bent.

De ene klant is een meer visuele denker dan de andere. Sommige klanten hebben bijvoorbeeld al een moodboard, kleuren of stijlen voor ogen, terwijl een ander meer tekstuele ideeën heeft met steekwoorden wat het bedrijf omschrijft. Beide voorbereidingen zijn goed en uitdagend en kan ik gebruiken om tot een mooi ontwerp te komen.

Tarieven van een grafisch vormgever uit Friesland.
Een ander voordeel om voor een vormgever uit het noorden van het land te kiezen zijn de tarieven. Waar een grafisch vormgever uit de randstad al snel richting de €80,- per uur gaat, houden wij het hier enigszins bescheiden.
Als je wil weten wat een grafische opdracht voor jou kost, maak ik graag een offerte op na het horen van het gewenste idee! Om alvast een kleine inschatting te geven, ik werk namens het uurtarief van €60,- per uur. 
Tessa Spijker Grafisch ontwerper uit Friesland

In 2016 ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Daarvoor had ik net het Cibap (creatieve vakschool) afgerond en ging ik verder studeren aan de kunstacademie van Groningen. Voor mijn klanten ontwikkel ik logo’s, illustraties, websites, complete huisstijlen, reclameborden, campagne beelden, brochures en nog veel meer!

Momenteel ben ik voornamelijk werkzaam vanuit Groningen.
Waarom dan toch ook de Friezen aanspreken?
Ik ben een geboren en getogen Fries en ik vind het fijn om in mijn moedertaal te communiceren. Daarnaast snap ik de mensen en de Friese nuchterheid. Mijn meeste klanten wonen in Friesland en ik kom meerdere malen per maand op bezoek bij klanten. Het is voor mij dus geen probleem om langs te komen op locatie.

Benieuwd naar mijn werk? 
Back to Top