Wanneer ben je een grafisch vormgever?
Een grafisch vormgever houd zich bezig met de vormgeving van digitale producten en drukwerk. Je kan hierbij denken aan het ontwerpen van: huisstijl, logo, brochure, poster, flyer, boekomslagen etc.
Grafisch vormgever portfolio illustrator
Wat doe je als grafisch vormgever?
Ik ga samen met de klant in gesprek en zo neem ik zoveel mogelijk informatie tot mij.
Ik stel vaak de volgende vragen: Waar staan jullie voor? Wat willen jullie bereiken en wie willen jullie bereiken. Wat voor doelgroep hebben jullie? Welke kleuren, lettertypes en stijlen zijn gewenst of toepasselijk? 
Door een gesprek te hebben met de klant kan ik vaak al goed aanvoelen wat voor soort klant het is en wat voor grafische uitingen bij het bedrijf passen. Daarnaast doe ik ook altijd online research om te kijken of ik daar nog meer uit kan halen.
Met al deze informatie ga ik aan de slag, passen meten: Hoe groot moet een tekst? Welk lettertype past er het beste bij, welke vormen gaan we gebruiken, kleuren etc. Dit is erg leuk om te doen, ik ga net zolang door tot ik denk: Ja dit is het! Ik maak altijd meerdere ontwerpen, met logo’s soms wel 10 verschillende, daar kies ik dan de drie beste uit en die stuur ik naar de klant. 
portfolio grafisch vormgever
Waarom is een grafisch vormgever zo belangrijk?
• Je wil dat de uitstraling van je product/dienst er goed uit ziet
• Je wil dat je bedrijf serieus genomen wordt.
• Je wil herkenning creëren door middel van dezelfde grafische uitingen
• Je wil een eenheid creëren met alle producten/diensten
• Je wil je boodschap zo effectief mogelijk communiceren.
Voor deze punten heb je een grafisch vormgever nodig, iemand die opgeleid is om het overzicht te houden, eenheid te creëren en die weet waar de valkuilen liggen in het communiceren van tekst/beeld.
Tessaspijker.nl is meer dan een grafisch vormgever
Naast grafisch vormgever ben ik ook illustrator, adviseur, zeefdrukker en website ontwikkelaar en heb ik verstand van drukwerk. Voor veel bedrijven houdt het niet op bij een huisstijl en drukwerk, daarom heb ik ervoor gekozen om meer te gaan leren zodat ik steeds meer kan aanbieden.
Momenteel ben ik bezig om mezelf verder te ontwikkelen betreft Google zoekoptimalisatie, maar voordat ik dat aanbiedt is hier nog meer kennis voor nodig. Er zijn ook dingen die ik uitbesteed, zoals marketing en teksten schrijven.
logo ontwerp grafisch vormgever
Flexibel als grafisch vormgever
Doordat al mijn werk digitaal is, zit ik niet vast aan 1 plek. Ik ben voornamelijk werkzaam vanuit Friesland en Groningen maar heb ook klanten in Noord Holland en Zuid Holland. 
Omdat er veel online mogelijkheden zijn, zijn een aantal fysieke ontmoeting vaak al genoeg. Daarbij kan ik bij de klant komen of de klant bij mij. Na de fysieke ontmoeting kunnen de klant en ik contact houden via de mail, app, videobellen etc.
Het gebeurt ook dat ik de klant helemaal niet in levende lijve ontmoet en dat alles online gaat, dit is aan de klant om te kiezen op welke manier hij/zij wil communiceren. Daarnaast is het ook mogelijk om op locatie te komen werken.
grafisch vormgever portfolio

Als je wil weten wat een grafische opdracht voor jou kost, maak ik graag een offerte op na het horen van het gewenste idee! Om alvast een kleine inschatting te geven, ik werk namens het uurtarief van €60,- per uur. 

Ben je opzoek naar een grafisch vormgever?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Misschien vind je dit ook interresant:

Back to Top