Wil je een uniek bier ontwerp laten ontwerpen?
Je hebt een heerlijk biertje gebrouwen, maar nu is het tijd om het een uitstraling te geven die recht doet aan de smaakervaring. Hoe ga je te werk? Allereerst is het belangrijk om na te denken over welke boodschap je wilt overbrengen. Er zijn verschillende manieren om een thema voor je bier etiket te kiezen. 

Je kunt er voor kiezen om speciale ingrediënten naar voren brengen, de smaak proberen te omvatten of een verhaal te vertellen met het etiket, over bijvoorbeeld de geschiedenis van de locatie of de manier hoe het bier gebrouwen wordt.  

De Balkster bieren hieronder zijn gebaseerd op de historische gebouwen en geschiedenis van het drop Balk in Friesland. Deze bieren worden exclusief verkocht in de supermarkt Plus in Balk
Bier etiket ontwerpen
Samen een bier etiket ontwerpen?

Indien je nog geen concreet idee hebt of juist iets meer abstracts zoekt, sta ik ook klaar om te brainstormen. Naast de genoemde opties zijn er talloze andere mogelijkheden om te verkennen!

Indien je al een specifiek idee voor ogen hebt maar niet beschikt over de vaardigheden om dit tot leven te brengen, ben ik beschikbaar om te helpen. We zullen je concept bespreken, waarna ik schetsen zal maken. Na jouw goedkeuring werk ik het gekozen ontwerp verder uit.​​​​​​​
bieretiket laten maken
bierlabel ontwerpen
Naast dat het ontwerp de klant moet aanspreken moet er ook bepaalde informatie op het etiket staan. 

Wat moet er verplicht op het bier etiket komen te staan?

In Nederland zijn er wettelijke vereisten voor wat er op een bieretiket moet staan. Hier zijn de belangrijkste verplichte elementen die op een bieretiket in Nederland moeten worden vermeld:
Productnaam: De naam van het bier moet duidelijk op het etiket staan.
Alcoholpercentage: Het exacte alcoholpercentage van het bier moet vermeld worden. Dit moet in volumepercentages (vol%) worden uitgedrukt.
Ingrediënten: De belangrijkste ingrediënten die in het bier worden gebruikt, moeten worden vermeld. Dit kunnen granen (zoals gerst of tarwe), hop, water en gist zijn. Ook moeten eventuele allergenen, zoals tarwe voor mensen met glutenintolerantie, worden vermeld.
Allergenen: Als het bier allergenen bevat, moeten deze duidelijk worden aangegeven. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën.
Netto inhoud: De hoeveelheid bier in de fles moet worden vermeld, meestal in milliliters (ml) of centiliters (cl).
Naam en adres van de fabrikant of importeur: De naam en het adres van de fabrikant of de importeur moeten op het etiket staan.
Waarschuwing over verantwoord alcoholgebruik: Een waarschuwingstekst over verantwoord alcoholgebruik moet duidelijk leesbaar zijn op het etiket. Dit is bedoeld om consumenten bewust te maken van de mogelijke gevolgen van overmatig drinken.
Houdbaarheidsdatum: Een batchnummer of houdbaarheidsdatum moet worden vermeld, zodat consumenten weten wanneer het bier zijn optimale kwaliteit behoudt. Een tht kan op het etiket maar het is handiger om dit op de fles te plaatsen zodat je niet bij elke batch nieuwe etiketten hoeft te halen.
bier etiket laten maken
Bier etiket laten drukken

Naast het ontwerpen van het bier etiket zijn er ook etiketten nodig. De gemaakte etiketten kunnen we op rol drukken en ze gratis naar je op sturen. Deze kun je gemakkelijk van de rol af halen en op de bieren plakken. Het is ook mogelijk om een barcode op het etiket te zetten.

Voor de standaard afmeting van een 33 cl fles gebruiken we meestal een etiket van 180 x 90 mm. Mocht je een ander soort fles of afmeting willen is dat ook geen probleem. Voor andere formaten kunnen we de etiketten ook op maat laten snijden en drukken.
Heb jij interesse in een uniek bier etiket of heb je hier vragen over?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Misschien vind je dit ook leuk:

Back to Top